Ga naar hoofdinhoud

Enzymen

Systemisch Enzymen spelen een essentiële rol bij het katalyseren van bijna alle biochemische handelingen in het lichaam; het verteren van voedsel, het creëren van celenergie, het verwijderen van cellulair afval, het herstellen van weefsels, organen en cellen, en het stimuleren van de hersenen. Enzymen beschermen het lichaam tegen giftige bijproducten door deze afvalstoffen om te zetten in vormen die door het lichaam kunnen worden afgevoerd.
Het wordt systemisch genoemd omdat de therapie hiermee het gehele ‘sytsteem’ of lichaam ondersteunt.

LYSO-LYPH-FORTE OF ENZYME FORTE (Enteric coated tabletten)
Enteric coating tabletten helpt ervoor te zorgen dat de enzymen de zure omstandigheden van de maag passeren, zodat ze opgenomen worden in de darmen en het bloed

De enzymen uitgelegd

Amylase Amylase is een koolhydraat-verterend enzym dat gevonden wordt in de salvia, pancreas, en darmsappen. Het innemen van enzymsupplementen helpt de uitputting van de lichaamseigen productie van enzymen te voorkomen en vermindert de stress op het lichaam (Balch & Balch, 1997;47).

Bromelaïne uit de harde kern van de ananas is een krachtige spijsverteringsenzym. Wanneer systemisch gebruikt, is het een onmisbare ondersteuning voor het immuunsysteem. De werkzaamheid van bromelaïne berust vooral op de eiwitsplitsende en onststekingsremmende activiteit.

Chymotrypsine (trypsine) Een enzym uit de alvleesklier. Het breekt grotere eiwitverbindingen af in kleinere bouwstenen. Trypsine kan, samen met andere enzymen, ontstekingen helpen verminderen en genezing van verwondingen bevorderen. Trypsine is een proteolytische enzym dat door de twaalfvingerige darm wordt gemaakt, Trypsine samen met Chromotrypsine is een van de belangrijkste enzymen in het spijsverteringsstelsel.
Lipase naast het feit dat lipase vetten afbreekt in ons lichaam, spelen lipasen ook een rol bij onze spijsvertering. In de twaalfvingerige darm bevinden zich sappen uit de alvleesklier (lipase) die zure massa’s neutraliseren die uit de maag komen. Daarnaast speelt lipase een rol bij celmembranen en lipasen zijn ook betrokken bij het doorgeven van signalen in een cel en ontstekingen. Als dus de alvleesklier niet goed zou functioneren in ons lichaam kan dit leiden tot verminderde afbraak van vetten. Er wordt minder insuline aangemaakt waardoor de suikerspiegel in je bloed te hoog zal worden.
Papaïne is een krachtige enzym dat wordt geëxtraheerd uit de vrucht van de papajaplant. Als proteolytisch enzym ondersteunt het de spijsvertering. Maar net asl bromelaïne is papaïne als Systemisch Enzym Suppletie ook essentieel voor het immuunsysteem.
Pancreatin Pancreasenzymen zijn actief in de darmen en het bloed, en komen de spijsvertering, de verwijdering van afvalstoffen en het immuunsysteem ten goede. Pancreasenzymen worden gebruikt bij de behandeling van spijsverteringsproblemen, pancreasinsufficiëntie, taaislijmziekte, voedselallergieën, artritis, ontstekingsziekten, auto-immuunziekten, virale infecties, sportblessures, en om de kleverigheid van bloedplaatjes te verminderen. Mensen bij wie de ziekte van Crohn, coeliakie, indigestie en kanker zijn vastgesteld, hebben vaak een tekort aan pancreasenzymen (Gullo L, “Indication for pancreatic enzyme treatment in nonpancreatic digestive diseases,” Digestion 1993;54(Suppl 2): 43-7; Balch & Balch, 1997;48). Alvleesklierenzymen helpen de absorptie van voedingsstoffen en de omzetting ervan in energie voor het onderhoud van alle cellen van het lichaam te verbeteren.

De parotis is een van de 3 sets speekselklieren. Speeksel maakt deel uit van de eerste verdedigingslinie van het lichaam tegen alles wat de mond en het spijsverteringskanaal binnenkomt. Het produceert een aantal defensieve polypeptiden, defensines, en lactoferrine, een ijzerbindend glycoproteïne dat ervoor zorgt dat onvriendelijke bacteriën geen ijzer meer kunnen krijgen, zodat ze sterven. Lactoferrine wordt ook aangetroffen in de producten van alle exocriene klieren die zich bevinden in de poorten van het spijsverteringsstelsel, het ademhalingsstelsel en het voortplantingsstelsel, in speeksel, tranen, neusuitvloeiingen en in zaadplasma. In het bloed is lactoferrine afkomstig van een speciale groep witte bloedcellen, de neutrofielen. Lactoferrine zou ook het immuunsysteem stimuleren, antibacteriële en antivirale eigenschappen hebben, de beschermende flora in de darmen bevorderen, het ijzermetabolisme helpen reguleren en schadelijke oxidatie helpen voorkomen. Speeksel bevat ook spijsverteringsenzymen, die de vertering van zetmeel op gang brengen en de tanden baden in alkalische minerale voedingsstoffen (Levay PF, Viljoen M, “Lactoferrine: a general review,” Haemotologica 1995;80;25267; Reiter B, “The biological significance of the non-immunoglobulin protective proteins in milk,” in Developments in Dairy Chemistry, vol 3, 1985;281-336). Referenties Balch JF & PA Balch, Prescription for Nutritional Healing, 2e editie, New York: Avery, 1997; “Enzymen,” 47-8. The Burton Goldberg Group, Alternative Medicine, The Definitive Guide, Fife, Washington: Future Medicine Publishing, Inc., 1995; “Enzymtherapie”, 215-23. Lininger S, Wright J, Austin S, Brown D, Gaby A, The Natural Pharmacy, Rocklin, CA; Prima Health, 1998: “Enzymes, Proteolytic,” 156-7. Mindell E, Earl Mindell’s Vitamin Bible, New York: Warner Books, 1991;132-3.

Thymus De thymus genereert T-(van de thymus afgeleide) cellen. In de kindertijd is de thymus het grootst en blijft groeien tot de puberteit, wanneer hij begint te krimpen. In het vroege leven is het de belangrijkste regelaar van de immuunrespons. Op latere leeftijd is het een schoollokaal-mediator waar lymfocyten rollen leren bij het identificeren van antilichamen, als boodschappers voor het immuunsysteem, als killercellen, en als helpercellen. Sommige killercellen herkennen en richten zich op vreemde toxinen; andere herkennen en richten zich op tumorcellen (Merck Manual, 1992;279-87). Van kliervoedingsstoffen zoals thymus wordt aangenomen dat ze helpen beschadigde, verslechterde of auto-immuun systeem aanvallen op verouderende en slecht functionerende klieren te herstellen en hen helpen hun normale activiteit te hervatten. (Balch & Balch, 1997;551-552).

Zink is belangrijk om zich te binden met toxische stoffen en ze te helpen verwijderen uit de hersenen. Zware metalen kunnen leiden tot een verminderde mentale functie, vooral aluminium, kwik en lood. Zink helpt de vorming van amyloïde plaque van Alzheimer, veroorzaakt door zinktekort, te stoppen. Zink bevordert ook de immuunfunctie en heeft een tekort bij mensen die aan depressies lijden.

Proteolytische enzymen reguleren het ontstekingsproces (waarbij een gezonde ontstekingsreactie niet wordt onderdrukt) en helpen voorkomen dat een ontsteking chronisch wordt. De ontstekingsremmende werking van proteolytische enzymen is zowel met in-vitro- als in-vivo-modellen aangetoond.

.

Voor meer informatie bel ons gerust op 0355381353

Disc-Zym                                                        90 tab
Enzyme Forte                                                 100 tab
Hypo-D                                                            90 tab
Lyso-Lyph-Forte (proteolytic enzymes)              120 tab
Total Enzymes (plant enzymes)                         120 tab

Voor meer informatie kunt u ons altijd bellen op 0355381353

 

 

Winkelwagen
Back To Top